perjantai 12. kesäkuuta 2009

Deferon

Deferonin toimitusjohtaja Olli Rikala on päättänyt jättää työntekijöidensä palkat maksamatta. Olli Rikala on tunnettu tv-ohjelma Diilin voittajana.

Deferon on irtisanonut ihmisiä, lomauttanut koko henkilökuntansa ja irtisanottujen osalta irtisanomisajan palkat on edelleen maksamatta. Deferon on myös kieltäytynyt maksamasta työehtosopimusten mukaisia palkankorotuksia. Yhtiö ei ole varaton tai muutoin palkanmaksukyvytön. Yhtiön toimintapolitiikkaan kuuluvat pikavoittojen kalastelu omistajilleen jolloin maksumiehen osa lankeaa työntekijöille. Kyse on myös täysin vastuuttomasta henkilöstöpoliitikasta sekä epäammattimaisesta yrityksen johtamisesta.

Työntekijöiden puolella muka ymmärrystä riittää palkanmaksuongelmiin, mutta se on, anteeksi vain, paska puhetta. Firman henkilöstöpolitiikka on itsestään syvästä. Täytyykin siis perustellusti kysyä millä eväillä ja kompetenssilla Olli Rikala on yleensä Diili tv-ohjelman voittanut. Jossain on pahasti mennyt jotain pieleen.

Sanomattakin on selvää että paskimpiin työnantajiin kuuluvat juuri ne jotka eivät edes halua maksaa palkkaa, vaan kohtelevat työntekijöitään orjatyövoimana. Miksi sinä haluaisit mennä Deferoniin töihin? Ilmaistatyövoimaa tarvitaa myös hyväntekeväisyyskohteissa.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tervehdys,

Deferonilla edelleen saatavat maksamatta. Kolmisen kuukautta mennyt ja Olli Rikala/Deferon ei ole osalle maksanut juuri mitään.

Näistä päivänselvyyksistä tapellaan:

- Ylityökorvaukset

- Saamatta jääneet viikkolepokorvaukset

- Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen mukaiset yleiskorotukset seuraavasti: 1.6.2008 2,5 % sekä 1.10.2008 0,9 %

- Toukokuun 2009 palkasta puuttuva osuus

- Lomakorvaus pitämättömistä vuosilomista

- Lomaraha edellä mainitusta lomakorvauksesta

- Odotuspäivien palkka kuudelta päivältä 28.5.2009 lukien

- Kaikki vaatimukset viivästyskorkoineen erääntymispäivästä lukien