lauantai 6. kesäkuuta 2009

HairStore

HairStore yhtiön toimitusjohtaja Veikko Nenonen on tuomittu käräjäoikeudessa työntekijöiden syrjimisestä, työsyrjinnästä ja työturvallisuusrikoksista sakkoihin. Käräjäoikeuden tuomio jäi lainvoimaiseksi kun osapuolet peruivat valituksensa hovioikeuteen. HairStore tuomittiin 30 000 euron yhteisösakkoon sekä toimitusjohtaja Veikko Nenonen 75 päiväsakkoon.

Työntekijöitä uhkailtiin sairaslomalle jäämisestä ja heitä vaadittiin saapumaan työpaikalle kuumeen mittaukseen jotta sairus voitaisiin todentaa. On selvää että menettely on lainvastaista mutta myös lisäksi osoittaa selvää halveksuntaa työntekijöiden ihmisyyttä kohtaan.

HairStore on saanut tuomion myös 2004 vuonna käynnistyneessä jupakassa jossa HairStore muutti kylmästi vakinaisen työsuhteen määräaikaiseksi ja kun työntekijä tuli raskaaksi määräaikaisuus käytännössä päätettiin. Tuomioistuin totesi työsuhteen päätetyn raskauden perusteella.

Koska Veikko Nenosen johtama HairStore yritys osoittaa harvinaisen brutaalia työntekijöiden polkemista orjuutuskulttuurin periaatteiden ja mielivallan ohjeistuksen mukaisesti, toteamme HairStoren selvästi kisaavan tällä hetkellä kärkipaikasta Suomen paskimpana työnantajan. Suosittelemme välttämään työpaikan hakemista kyseisestä yrityksestä. Miksi altistua moiselle sukupuolirasismille kun miellyttävimpiäkin työpaikkoja samalla allalla on varmasti olemassa. Lienee itsestään selvää miksi kyseisen yhtiön palveluja ei tule käyttää.

Ei kommentteja: