perjantai 15. elokuuta 2008

Veljekset Salmela Oy

Veljekset Salmela Oy sanoi irti työsuojeluvaltuutetun vedoten luottamuspulaan. Luottamuspulaan vedottiin koska työsuojeluvaltuutettu oli AKT lehden haastattelussa kertonut työnantajansa antaneen työsuojeluvaltuutetulle yli 20 varoitusta ja pelleilyn omaisesti jopa viisi varoitusta yhdenkin päivän aikana. Kyse oli oikeasti yrityksen sisäisistä ristiriidoista ja täysin epäonnistuneesta johtamis- ja henkilöstöhallinnon kulttuurista.

Hauskana lisäpiirteenä mainittakoon että yrityksen toimitusjohtaja Esa Salmela haki lähestysmiskieltoa työsuojeluvaltuutetulle. Työsuojeluvaltuutettu oli yrittänyt ottaa yhteyttä työnantajaansa toimitusjohtajan lähettämän 11 000 euron laskun takia. Toimitusjohtaja oli lähettänyt laskun työsuojeluvaltuutetulle koska jutun tuoman julkisuuden takia hän oli joutunut luopumaan mm. paikallisen pankin johtokunnan jäsenyydestä. Toimitusjohtaja Salmela katsoi työsuojeluvaltuutetun korvausvelvolliseksi. Lähestymieskieltoa ei luonnollisesti myönnetty.

Onneksi oikeus voitti ja jonkinlainen järki säilyi yrityksen johdon järjettömyyden päivinä. Käräjoikeus totesi että työsuhteen purkamiselle ei ollut perusteita. Lisäksi työsuojeluvaltuutetun irtisanomiseen olisi pitänyt säädösten mukaan saada työntekijöiden enemmistön suostumus. Veljekset Salmela Oy tuomittiin 78 000 euron korvauksiin. Jos olet linja-auton kuljettaja, varmasti huomattavasti parempiakin työpaikkoja löytyy - huomattavasti parempia!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Myöhemmin hovioikeus totesi, että irtisanomninen oli oikein ja työsuojeluvaltuutettu joutui maksamaan korvauksia niin Salmelalle kuin yritykselle.
Romppaisen Teuvo ( tämä ex työsuojeluvaltuutettu) haki valituslupaa korkeimpaan oikeuteen, ei saanut.
Unohtui tuosta ylläolevasta tämä työntekijän nimi.
Jos EX työsuojeluvaltuutettu Teuvo Romppainen kirjoittais sen oman nimensäkki näkyviin.

Unknown kirjoitti...

Veljekset Salmelan kuljettaja otti sukulaispojai kyytiin ja poika halusi maksaa aikuisen hinnan. Kuljettaja vaati poikaa todistamaan että hän on täysi-ikäinen ! Inhottavaa kyykytystä täyden hinnan maksavaa asiakasta kohtaan. Vastenmielisiä tyyppejä joita saakin kiusata takaisin.