lauantai 15. syyskuuta 2007

K-Supermarket Kesäpäivä

Tilanne karkasi käsistä Kangasalalla toimivassa K-Supermarket Kesäpäivässä työnantajan täydellisen mielivaltaiseen ja halveksivaan käyttäytymiseen omia työntekijöitään kohtaan. Kyse on siis kauppiaspariskunnasta joka aloitti liikkeen johdossa vuonna 2005. Kyseisessä herkkukaupassa harrastettiin iäkkäämpien työntekijöiden ikäsyrjintää. Kaupassa ei saanut sairastua. Mikäli sairastuit kauppiaspariskunta kieltäytyi sairasloman aikaisesta palkanmaksusta. Eikä nämä olleet yksittäistapauksia. Lisäksi kaupassa sanottiin lainvastaisesti irti luottamusmies. Syrjintää on kohdistettu raskaana oleviin naisiin. Pahinta kuitenkin oli että nuoret työntekijät ovat useammin kuin kerran joutuneet seksuaalisen ahdistelun kohteeksi työssään. Ammattiliitto PAM käynnisti toimet kauppiasta vastaan ja teki muutamista räikeimmistä tapauksista tutkinpyynnön poliisille. Lopulta neuvottelut johtivat tulokseen ja K-Supermarket sekä ammattiliitto PAM tekivät salaisen sopimuksen jolla asiat sovittiin.

Kannattaako tällaiseen työpaikkaan tulla töihin vaikka kuinka asioista olisi "sovittu"? Kun K-Supermarketin johto käyttytyi alaisiaan kohtaan kuten teki, asiat eivät todellisuudessa muutu miksikään. Luuletteko oikeasti että kauppiaspariskunnan ajatusmaailma muuttuisi pelkän sopimuksen myötä? Itse töissä kyseisessä paikassa olleena en voi verrata kauppaa muuhun kuin keskitysleiriin. Ihmisessä pitää olla vikaa jos haluaa työskennellä moisessa paikassa. Asiakkaissa on jotain vikaa jos suostuvat asioimaan kauppiaan kanssa kaikkien ilmitulleiden asioiden jälkeen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

1.Finnsaw Timber Oy Esa Honkanen lähetti koko rakennus joukko palkitsemmata Viiroon ja oma sihteeri antoi huono työtodistus ja jourutteli koko kaupunkin ympäri omasta työntekijoiden kunnian alentava jouruja

2. Savu Kari Oy Elena Saarinen irtisanoi 3 -llä päivällä AMK kouluttettu työntekija palkkan kädellisuuden takia ja kävi sen työntekijan uudelle työpaikkalle ja uhkaili "ei sinä olet tällä kaupungilla enää töissä" .Näin hännen jourut toteuttu yli 2 vuotta ja hännen alainen jahdatti koko kaupunkin ympäri se työntekija ja soittivat sen työntekijan uudelle pomoille ja jouruttelli ihmisten alentava ja mustamaalattava jouruja, että se työntekija saa potku.

3. Disas Fish -irtisanopi työntekija 2 kk koeajan päästä ilman mitään huopmautuksija - pai vastoin- esimies lupasi ylitys, koska se työntekija tekisi työtä yli 10 työtunteja / päivässä, oma vapaat, kaikki vkl ja jopa oma sairaus lomalla tuli työpaikkalle. Irtisanominen oli kadellisten työporukan ja Elenan Saaristen jourut tulos.